Składniki
Gofry:
- 150 g płynne białko jaj
- 100 g mąka orkiszowa
- 25 g masło orzechowe
- 2 łyżki miód
- 5 g kakao
Orzechowo-czekoladowe chrupiące gofry
Pyszne gofry na słodko to idealny pomysł zarówno na szybkie śniadanie, jak i ciekawą kolację ❤️ Palce lizać 🥰
Składniki
Gofry:
- 150 g płynne białko jaj
- 100 g mąka orkiszowa
- 25 g masło orzechowe
- 2 łyżki miód
- 5 g kakao
Sposób przygotowania
- Wszystkie składniki umieszczamy w misce i mieszamy przy pomocy miksera.
- Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
- Wyszło mi 5 sztuk. Gofrownica 100 Watt. Nie użyłam żadnego tłuszczu i nic nie przywarło do gofrownicy 👌
- Gofry zjadłam z dodatkiem serka wiejskiego i owoców.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 110.9kcalWęglowodany: 12.4gBiałko: 6.2gTłuszcze: 4.3gBłonnik: 1.3g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!