Składniki
- 50 g płynne białko jaj
- 30 g mąka u mnie orkiszowa
- 2 łyżki jogurt
- 1 szt. banan rozgnieciony widelcem
- 1 łyżeczka erytrytol
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
Omletowa babeczka z mikrofalówki
Babeczka na śniadanie? Czemu nie! Z tym przepisem jak najbardziej będzie to możliwe ❤️ Moglibyśmy jeść ją codziennie, a Wy? 😍
Składniki
- 50 g płynne białko jaj
- 30 g mąka u mnie orkiszowa
- 2 łyżki jogurt
- 1 szt. banan rozgnieciony widelcem
- 1 łyżeczka erytrytol
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
Sposób przygotowania
- Wszystkie składniki dokładnie wymieszać w miseczce.
- Następnie włożyć do mikrofalówki na około 3 minuty (w zależności od mocy urządzenia).
- Gdyby spód po takim czasie nie był jeszcze gotowy, polecam przełożyć babeczkę na talerz i włożyć ją jeszcze na chwilę do mikrofalówki
- Przed podaniem udekorować według uznania.
- Smacznego!
Wideo
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 126.4kcalWęglowodany: 20.9gBiałko: 8gTłuszcze: 2.8gBłonnik: 1.1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!