Składniki
- 1 szt. żółtko
- 130 g płynne białko jaj
- 15 g budyń malinowy
- 15 g mąka ryżowa
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 1 opakowanie skyr malinowy
- 165 g maliny mrożone
Omlet malinowy z musem malinowym
Idealna kombinacja smakowa? Puszysty omlet białkowy z dodatkiem soczystych malin 😍🍳
Składniki
- 1 szt. żółtko
- 130 g płynne białko jaj
- 15 g budyń malinowy
- 15 g mąka ryżowa
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 1 opakowanie skyr malinowy
- 165 g maliny mrożone
Sposób przygotowania
- Białka ubijamy na sztywną pianę.
- Maliny rozmrażamy i połowę z nich dodajemy do ciasta. Następnie dodajemy łyżkę skyru.
- Resztę malin mieszamy z pozostałą ilością skyru.
- Do piany dodajemy żółtko i pozostałe składniki.
- Smażymy omleta na małym ogniu pod przykryciem.
- Jak górna warstwa się zetnie przekręcamy na drugą stronę i smażymy bez przykrycia.
- Omleta podajemy ze skyrem wymieszanym z malinami. Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 350kcalWęglowodany: 42gBiałko: 35gTłuszcze: 7.5g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!