Składniki
- 100 g płynne białko jaj
- 150 g puree z dyni
- 1 szt. banan
- 2 łyżki jogurt naturalny
- 1 szczypta proszek do pieczenia
- 30 g mąka u mnie 15 g mąki i 15 g odżywki białkowej
Omlet dyniowo-bananowy
Przepyszny i mega puszysty omlet na bazie dynii, banana i białka to idealny pomysł na jesienne śniadanie 🥰 Po prostu pycha!
Składniki
- 100 g płynne białko jaj
- 150 g puree z dyni
- 1 szt. banan
- 2 łyżki jogurt naturalny
- 1 szczypta proszek do pieczenia
- 30 g mąka u mnie 15 g mąki i 15 g odżywki białkowej
Sposób przygotowania
- Białka ubić na sztywno.
- Następnie dokładnie wymieszać je z pozostałymi składnikami.
- Gotową mieszankę smażyć z dwóch stron pod przykryciem na małym ogniu.
- Przewrócić przy pomocy talerza.
- Przed smażeniem patelnię delikatnie psikam masełkiem w spreyu.
- Gotowy omlet udekorować według uznania.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 131.4kcalWęglowodany: 16gBiałko: 12.2gTłuszcze: 2.2gBłonnik: 2.8g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!