Składniki
- 150 g płynne białko jaj
- 30 g mąka u mnie orkiszowa
- 1 łyżka jogurt naturalny
- 1 garść jagody
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 1/2 łyżeczki erytrytol
Omlet-biszkopcik "Jagodzianka"
Jeśli lubicie jagody, ten biszkoptowy omlet stanie się Waszym ulubionym ❤️ Skrywa wszystko to, co najlepsze 😍
Składniki
- 150 g płynne białko jaj
- 30 g mąka u mnie orkiszowa
- 1 łyżka jogurt naturalny
- 1 garść jagody
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 1/2 łyżeczki erytrytol
Sposób przygotowania
- Białka ubić na sztywno z erytrolem.
- Powstałą pianę delikatnie wymieszać z pozostałymi składnikami.
- Smażyć z obu stron pod przykryciem na małym ogniu. Przewrócić przy pomocy talerza.
- Przed podaniem udekorować według upodobania. Smacznego!
Wideo
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 187.1kcalWęglowodany: 19.2gBiałko: 19.5gTłuszcze: 3.1gBłonnik: 1.1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!