Składniki
- 70 g płynne białko jaj
- 30 g mąka ryżowa (może być każda oprócz kokosowej i razowej)
- 30 ml mleko (u mnie 0,5% tłuszczu)
- 1 łyżeczka erytrytol jeśli robimy omlet na słodko
- 5 g olej kokosowy do smażenia
Dodatki:
- brzoskwinie
- skyr wymieszany z odrobiną wody i erytrolem
Omlet białkowy na mące ryżowej
Pyszny omlet w wydaniu fit to idealny pomysł na smaczne śniadanie każdego dnia 🥰 Znika z talerza w mgnieniu oka ❤️
Składniki
- 70 g płynne białko jaj
- 30 g mąka ryżowa (może być każda oprócz kokosowej i razowej)
- 30 ml mleko (u mnie 0,5% tłuszczu)
- 1 łyżeczka erytrytol jeśli robimy omlet na słodko
- 5 g olej kokosowy do smażenia
Dodatki:
- brzoskwinie
- skyr wymieszany z odrobiną wody i erytrolem
Sposób przygotowania
- Białka ubijamy na sztywną pianę.
- Delikatnie łączymy z mąką, mlekiem i erytrolem.
- Smażymy z obu stron na rozgrzanej, posmarowej tłuszczem patelni, na malutkim ogniu, najlepiej pod przykryciem.
- Serwujemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 95kcalWęglowodany: 8.9gBiałko: 5.5gTłuszcze: 4.2gBłonnik: 0.5g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!