Składniki
- 90 g płynne białko jaj
- 3 łyżki mąka orkiszowa
- 3 łyżki mleko roślinne
- 3 łyżki ciecierzyca gotowana
- ser feta
- burak gotowany
- tłuszcz do smażenia
Omlet białkowy z dodatkami
Rozpocznij nowy tydzień od wyjątkowego i pełnego wartości omleta białkowego, który łączy smak orkiszowej mąki, roślinnego mleka i ciecierzycy, dopełniony serem feta i burakiem. Przepis pochodzi od @miloscmamy, której kreatywność w kuchni nie zna granic!
Składniki
- 90 g płynne białko jaj
- 3 łyżki mąka orkiszowa
- 3 łyżki mleko roślinne
- 3 łyżki ciecierzyca gotowana
- ser feta
- burak gotowany
- tłuszcz do smażenia
Sposób przygotowania
- Białka ubijamy na sztywno, delikatnie mieszamy z mąką i mlekiem
- Wylewamy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem
- Na wierzch omleta wykładamy pozostałe składniki
- Smażymy z obu stron. Gotowe!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 70.9kcalWęglowodany: 5.5gBiałko: 10.9gTłuszcze: 0.3gBłonnik: 0.8g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!