Przepis od: @misia.sniegocka

Obiad z pieczonym dorszem, młodymi ziemniakami i surówką z młodej kapusty

Odkryj pyszny przepis na obiad pełen smaków od @misia.sniegocka, który łączy w sobie pieczonego dorsza, aromatyczne młode ziemniaki oraz świeżą surówkę z młodej kapusty. To idealna propozycja na zdrowy i sycący posiłek.
Przygotowanie: 30 minutes
Gotowanie: 1 hour

Sposób przygotowania

  • Młode ziemniaki podgotuj około 20 minut w skorupce.
  • Następnie posyp przyprawą do ziemniaków, nacinaj i zwilż masełkiem w sprayu.
  • Piecz około 20 minut w 220 stopniach Celsjusza.
  • Białko jaj zmieszaj z mlekiem i mąką.
  • Dorsza przypraw i zanurz w mieszance białka jaj.
  • Obtocz w pogniecionych płatkach kukurydzianych.
  • Rybę zwilż olejem w sprayu i piecz w frytkownicy powietrznej przez 12-15 minut.
  • Kapustę poszatkuj, marchew zetrzyj na tarce, koperek posiekaj.
  • Wymieszaj warzywa i zalej zalewą.
  • Składniki zalewy zagotuj, wystudź i połącz z warzywami.
  • Wstaw do lodówki na minimum godzinę, aby kapusta zmiękła.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 428kcalWęglowodany: 60.7gBiałko: 24.5gTłuszcze: 11.4gBłonnik: 14.7g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.