9

Składniki

Dodatkowo:

Niebieskie ptasie mleczko z galaretką i bitą śmietaną

Przepyszne ptasie mleczko w niebieskim wydaniu nie tylko świetnie się prezentuje, ale i obłędnie smakuje ❤️ To będzie hit w każdym domu 🥰
Przygotowanie: 25 minutes
Chłodzenie: 2 hours
Czas całkowity: 2 hours 25 minutes
9

Składniki

Dodatkowo:

Sposób przygotowania

  • Galaretkę rozpuścić w 350 ml wody.
  • Następnie przelać do płaskiego podłużnego naczynia i zostawić do stężenia.
  • Do mleka wsypać żelatynę, zostawić do napęcznienia około 7 minut, następnie podgrzać uważając żeby nie zagotować, bo żelatyna straci swoje właściwości, ostudzić.
  • Śmietanę ubić z jedną łyżką cukru pudru, pod koniec ubijania stopniowo dodawać mleko w proszku i barwnik wymieszać do połączenia.
  • W osobnej misce ubić białka, stopniowo dodawać cukier puder (2 łyżki).
  • Delikatnie połączyć z ubitą śmietaną, przelać do pucharków i zostawić do stężenia.
  • Zastygniętą galaretkę pokroić w kostkę i ułożyć na ptasim mleczku.
  • Na wierzch ubić śmietanę z cukrem pudrem.
  • Na galaretkę wycisnąć rozetki i udekorować sercem czekoladowym.
  • Smacznego 😉

Wartości odżywcze (na porcję)

Calories: 184.4kcalWęglowodany: 3.2gProtein: 3.5gTłuszcze: 18.4g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.