Przepis od: @rysia_k
2

Składniki

Niebiańska manna

Zastanawiacie się skąd ta nazwa? Najlepiej wytłumaczy to sama autorka przepisu: "Bo jest delikatna i puszysta. Całą robota to sprawka białek jaj od @farmabialka.pl ☁️👌❤️"
Przygotowanie: 15 min.
Czas całkowity: 15 min.
2

Składniki

Sposób przygotowania

  • Mleko, wodę i mak gotuję.
  • Kiedy mleko zacznie się gotować, wsypuję kaszę manną i cały czas mieszam, aż do zgęstnienia.
  • Odkładam porcję dla Wiki, a do drugiej (swojej) porcji dodaję aromat oraz ubite na sztywno białka - całość delikatnie łączę.
  • Przekładam do miseczki, dekoruję i zajadam.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 166.5kcalWęglowodany: 23.7gBiałko: 8.2gTłuszcze: 4.2gBłonnik: 1.3g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.