Składniki
- 200 ml mleko
- 200 ml woda
- 1 łyżeczka mak
- 50 g kasza manna
- 25 g płynne białko jaj
- aromat ciasteczkowy wg uznania
Niebiańska manna
Zastanawiacie się skąd ta nazwa? Najlepiej wytłumaczy to sama autorka przepisu: "Bo jest delikatna i puszysta. Całą robota to sprawka białek jaj od @farmabialka.pl ☁️👌❤️"
Składniki
- 200 ml mleko
- 200 ml woda
- 1 łyżeczka mak
- 50 g kasza manna
- 25 g płynne białko jaj
- aromat ciasteczkowy wg uznania
Sposób przygotowania
- Mleko, wodę i mak gotuję.
- Kiedy mleko zacznie się gotować, wsypuję kaszę manną i cały czas mieszam, aż do zgęstnienia.
- Odkładam porcję dla Wiki, a do drugiej (swojej) porcji dodaję aromat oraz ubite na sztywno białka - całość delikatnie łączę.
- Przekładam do miseczki, dekoruję i zajadam.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 166.5kcalWęglowodany: 23.7gBiałko: 8.2gTłuszcze: 4.2gBłonnik: 1.3g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!