Przepis od: @blondie_pistachio
6

Składniki

Białkowe naleśniki

Z tym genialnym przepisem jeszcze dziś wyczarujecie w swojej kuchni przepyszne naleśniki na bazie białka ❤️ Takie śniadanie moglibyśmy jeść każdego dnia 😍
Przygotowanie: 14 minutes
Smażenie: 6 minutes
Czas całkowity: 20 minutes
6

Składniki

Sposób przygotowania

  • Sprawa wygląda bardzo prosto – miksujemy wszystko do połączenia składników.
  • Taką masę odstawiamy na minimum 10 minut, aby mąka wszystko ładnie zagęściła.
  • Naleśniki smażymy na natłuszczonej patelni.
  • Gdy brzegi ładnie same zaczynają odchodzić od patelni, przewracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze chwilę.
  • Przed każdym wylaniem masy warto porządnie ją przemieszać, gdyż mąka lubi osiadać na dnie.
  • Usmażone naleśniki układamy na talerzu wyłożonym papierem ręcznikowym i przykrywamy je drugim (najlepiej plastikowym/lekkim) talerzem, aby doszły.
  • Nie przejmujcie się, gdy po usmażeniu wydają się sztywne, gdyż pod wpływem ciepła jakie zbierze się pomiędzy talerzami, staną się mięciutkie i sprężyste, więc warto je smażyć minimum godzinę przed podaniem.
  • Z przepisu wychodzi nam 10 średnich naleśników – wszystko zależy jaką macie średnicę patelni i jak grube naleśniki usmażycie 😉
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 59.1kcalWęglowodany: 7.4gBiałko: 3.7gTłuszcze: 1.5gBłonnik: 0.5g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.