Składniki
Naleśniki:
- 100 g płynne białko jaj
- 35 g mąka ryżowa
- 10 g budyń bez cukru śmietankowy
- 100 mleko zamiennie napój roślinny
- 5 g oliwa z oliwek do smażenia
Naleśniki z nadzieniem a'la BANOFFEE
Pomysłów na podanie naleśników nigdy za wiele ❤️ Oto kolejna ciekawa propozycja 🥰
Składniki
Naleśniki:
- 100 g płynne białko jaj
- 35 g mąka ryżowa
- 10 g budyń bez cukru śmietankowy
- 100 mleko zamiennie napój roślinny
- 5 g oliwa z oliwek do smażenia
Sposób przygotowania
Ciasto naleśnikowe:
- Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i wylewamy na dobrze rozgrzaną, natłuszczoną patelnię.
- Smażymy ok. 3 minut na każdej ze stron.
- Naleśniki w tym czasie powinny nabrać pięknego, złocistego koloru.
Masa:
- Skyr, kajmak i świeże banany blendujemy na gładką masę.
Malinowa polewa:
- Do garnuszka wsypujemy maliny, wodę oraz erytrytol.
- Gotujemy powstałą mieszankę na małym ogniu.
- Maliny rozgniatamy widelcem. Jeżeli wody jest za dużo, to odlewamy.
- Składamy naleśniki wraz z masą, po czym polewamy je malinową polewą. Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 206.9kcalWęglowodany: 24.6gBiałko: 9.3gTłuszcze: 8.3gBłonnik: 2.4g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!