4

Składniki

Ciasto na naleśniki:

Nadzienie:

Naleśniki szpinakowe z dynią

Genialne naleśniki w zielonym kolorze z przepyszną dynią to idealny przepis na jesienny posiłek dla całej rodziny 🥰🍂
Przygotowanie: 20 min.
Smażenie: 8 min.
Czas całkowity: 28 min.
4

Składniki

Ciasto na naleśniki:

Nadzienie:

Sposób przygotowania

  • Wszystkie składniki przełóż do miski i wymieszaj trzepaczką, aż nie będzie już grudek.
  • Jeśli nie masz spiruliny (polecam, bardzo zdrowa!) zastąp ją 5 g proszku szpinakowego.
  • Lekko naoliw nieprzywierającą patelnię i usmaż (tak jak normalne naleśniki).
  • Na usmażonym naleśniku rozsmaruj jogurt, a następnie dodaj ugotowaną i rozgniecioną widelcem dynię.
  • Następnie udekorowałem pomidorkami koktajlowymi i pistacjami.
  • Zapewniam, że to eksplozja smaków!
  • Smacznego!

Wartości odżywcze

Kalorie: 66.1kcalWęglowodany: 8.5gBiałko: 5.5gTłuszcze: 1.8gBłonnik: 2g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.