Składniki
Ciasto na naleśniki:
Nadzienie:
- 150 g dynia ugotowana
- 100 g jogurt grecki
- kilka szt. pomidorki koktajlowe
- kilka szt. pistacje
Naleśniki szpinakowe z dynią
Genialne naleśniki w zielonym kolorze z przepyszną dynią to idealny przepis na jesienny posiłek dla całej rodziny 🥰🍂
Składniki
Ciasto na naleśniki:
Nadzienie:
- 150 g dynia ugotowana
- 100 g jogurt grecki
- kilka szt. pomidorki koktajlowe
- kilka szt. pistacje
Sposób przygotowania
- Wszystkie składniki przełóż do miski i wymieszaj trzepaczką, aż nie będzie już grudek.
- Jeśli nie masz spiruliny (polecam, bardzo zdrowa!) zastąp ją 5 g proszku szpinakowego.
- Lekko naoliw nieprzywierającą patelnię i usmaż (tak jak normalne naleśniki).
- Na usmażonym naleśniku rozsmaruj jogurt, a następnie dodaj ugotowaną i rozgniecioną widelcem dynię.
- Następnie udekorowałem pomidorkami koktajlowymi i pistacjami.
- Zapewniam, że to eksplozja smaków!
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 66.1kcalWęglowodany: 8.5gBiałko: 5.5gTłuszcze: 1.8gBłonnik: 2g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!