Naleśniki szpinakowe z dynią

Składniki na 4 naleśniki:

  • 100g płynnego białka jaja @farmabialka.pl
  • 90g wody gazowanej
  • 20g proszku szpinakowego
  • 5g spiruliny (opcjonalnie)
  • 10g mąki gryczanej
  • Sól, pieprz, szczypiorek w proszku

Nadzienie:

  • 150g ugotowanej dyni
  • 100g jogurt greckiego.
  • Kilka pomidorków koktajlowych
  • Kilka pistacji

Wszystkie składniki przełóż do miski i wymieszaj trzepaczką, aż nie będzie już grudek. Jeśli nie masz spiruliny (polecam! bardzo zdrowa!) zastąp ją 5g proszku szpinakowego.
Lekko naoliw nieprzywierającą patelnię i usmaż (tak jak normalne naleśniki).
Na usmażonym naleśniku rozsmaruj jogurt a następnie dodaj ugotowaną i rozgniecioną widelcem dynie.
Następnie udekorowałem pomidorkami koktajlowymi i pistacjami.

Zapewniam, że to eksplozja smaków!

📊Makro na 4 naleśniki:
229 kcal; 1,3 g tłuszczu 21,3 g węglowodanów 32,6g białka

 

PRZEPIS: silownia_na_widelcu

https://www.instagram.com/p/CJ3HddgJ7gC/