Składniki
Ciasto do naleśników:
- 105 g płynne białko jaj
- 40 g budyń kokosowy bez cukru o smaku kokosowym
- 10 g erytrytol
- 5 g olej kokosowy
Krem:
- 100 g skyr naturalny
- 10 g erytrytol
- 10 g krem kokosowy (zamiennie mus kokosowy)
- 2 g wiórki kokosowe
- 10 ml woda
- 5 g migdały
Naleśniki rafaello
Przepyszne naleśniki nawiązujące smakiem do kultowych słodkości skradną serce największego twardziela ❤️
Składniki
Ciasto do naleśników:
- 105 g płynne białko jaj
- 40 g budyń kokosowy bez cukru o smaku kokosowym
- 10 g erytrytol
- 5 g olej kokosowy
Krem:
- 100 g skyr naturalny
- 10 g erytrytol
- 10 g krem kokosowy (zamiennie mus kokosowy)
- 2 g wiórki kokosowe
- 10 ml woda
- 5 g migdały
Sposób przygotowania
Naleśniki:
- Składniki mieszamy łyżką i smażymy z obu stron na lekko posmarowanej tłuszczem i rozgrzanej patelni na małym ogniu.
Krem:
- Wszystko dokładnie mieszamy i wykładamy na naleśniki, zawijamy.
- Górę naleśniczków posypałam wiórkami kokosowymi i migdałami.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 100.9kcalWęglowodany: 13gBiałko: 6.3gTłuszcze: 2.7gBłonnik: 0.3g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!