Naleśniki rafaello

Składniki na ciasto do naleśników:

  • 105g płynnego białka jaj @farmabialka.pl
  • 40g proszku budyniowego bez cukru o smaku kokosowym
  • 10g erytrolu
  • łyżeczka tłuszczu do smażenia (u mnie 5g oleju kokosowego)

Składniki mieszamy łyżką i smażymy z obu stron na lekko posmarowanej tłuszczem, rozgrzanej patelni, na małym ogniu.
Same naleśniki (liczone z tłuszczem do smażenia) to 231kcal.

Składniki na krem:

  • 100g skyru naturalnego
  • 10g erytrolu
  • 10g musu kokosowego lub kremu kokosowego
  • 2g wiórków kokosowych
  • ok. 10ml wody

Sam krem to 148kcal.

Wszystko dokładnie mieszamy i wykładamy na naleśniki, zawijamy.

Górę naleśniczków posypałam 2g wiórków kokosowych i 5g migdałów.

Kaloryczność wszystkich naleśniczków z kremem i dodatkami to 423kcal.

Makro:
Białko 25.1  Tłuszcze 17.5  Węgle 42.2

 

PRZEPIS: fitmygda

https://www.instagram.com/p/CGEkXzjFxbc/?igshid=55t570yje1io