Składniki
Ciasto:
- 80 g mąka orkiszowa
- 150 g mleko zamiennie napój migdałowy
- 70 g płynne białko jaj
- 20 g budyń czekoladowy
- 10 g kakao
- słodzidło wg uznania
Farsz:
- 125 g twaróg chudy
- 75 g skyr waniliowy
- 20 g orkisz ekspandowany
- słodzidło wg uznania
- aromat o smaku białej czekolady
Naleśniki KINDER COUNTRY
Nie macie pomysłu na podanie naleśników? Ten przepis z pewnością podbije Wasze serca ❤️
Składniki
Ciasto:
- 80 g mąka orkiszowa
- 150 g mleko zamiennie napój migdałowy
- 70 g płynne białko jaj
- 20 g budyń czekoladowy
- 10 g kakao
- słodzidło wg uznania
Farsz:
- 125 g twaróg chudy
- 75 g skyr waniliowy
- 20 g orkisz ekspandowany
- słodzidło wg uznania
- aromat o smaku białej czekolady
Sposób przygotowania
- W odrobinie wrzątku rozpuścić słodzidło i dodać do składników na ciasto.
- Wszystko zmiksować razem i smażyć na dobrze rozgrzanej patelni spryskanej uprzednio olejem w sprayu.
- W odrobinie wrzątku rozpuścić słodzidło i zalać składniki na farsz.
- Dodać aromat, po czym ugnieść wszystko razem widelcem.
- Następnie dodać zboże ekspandowane i wymieszać.
- Gotową masą posmarować naleśniki i zawinąć w rulony.
- Całość udekorować syropem czekoladowym.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 74.9kcalWęglowodany: 10.3gBiałko: 4.9gTłuszcze: 1.5gBłonnik: 1.5g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!