Składniki
- 1 szt. jajko
- 50 g płynne białko jaj
- 2 łyżki mąka orkiszowa
- 1 łyżka jogurt naturalny
- frużelina czerwona porzeczka, wg uznania
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 1 łyżeczka erytrytol
Nadziewany omlet orkiszowy
W tym zdrowym i przepysznym omlecie białkowo-orkiszowym znajdziecie fenomenalną frużelinę z czerwonej porzeczki ❤️ Mega przez duże M!
Składniki
- 1 szt. jajko
- 50 g płynne białko jaj
- 2 łyżki mąka orkiszowa
- 1 łyżka jogurt naturalny
- frużelina czerwona porzeczka, wg uznania
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 1 łyżeczka erytrytol
Sposób przygotowania
- Wszystko dokładnie wymieszać.
- Połowę masy wylać na rozgrzaną patelnię.
- Po chwili jak się lekko zetnie, wyłożyć frużelinę i zalać drugą częścią masy.
- Smażyć pod przykryciem na małym ogniu z dwóch stron 👌 (patelnie psikam olejem kokosowym w spreyu )
- Przed podaniem udekorować świeżymi owocami.
- Smacznego!
Wideo
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 24.2kcalWęglowodany: 2.1gBiałko: 3.2gTłuszcze: 0.4gBłonnik: 0.04g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!