Składniki
- 100 g czekolada 85% kakao
- 90 g płynne białko jaj
Mus czekoladowy z 2 składników
Kiedy czekolada spotyka białka jaj, magia dzieje się niemalże natychmiast. Sprawdź przepis mega kreatywnej @liv.diet na genialny mus czekoladowy, który zachwyci swoją prostotą i intensywnym smakiem.
Składniki
- 100 g czekolada 85% kakao
- 90 g płynne białko jaj
Sposób przygotowania
- Czekoladę należy rozpuścić w kąpieli wodnej
- Białka ubijamy do momentu uzyskania sztywnej piany
- Oba składniki łączymy ze sobą, delikatnie mieszając
- Masę przelewamy do szklanki, słoika lub mniejszych naczyń i wstawiamy na noc do lodówki (lub na przynajmniej 3 godziny)
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 278kcalWęglowodany: 31gBiałko: 6.8gTłuszcze: 17.1gBłonnik: 2.8g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!