Przepis od: @liv.diet
2

Składniki

Mus czekoladowy z 2 składników

Kiedy czekolada spotyka białka jaj, magia dzieje się niemalże natychmiast. Sprawdź przepis mega kreatywnej @liv.diet na genialny mus czekoladowy, który zachwyci swoją prostotą i intensywnym smakiem.
Przygotowanie: 15 min.
Chłodzenie: 3 godz.
2

Składniki

Sposób przygotowania

  • Czekoladę należy rozpuścić w kąpieli wodnej
  • Białka ubijamy do momentu uzyskania sztywnej piany
  • Oba składniki łączymy ze sobą, delikatnie mieszając
  • Masę przelewamy do szklanki, słoika lub mniejszych naczyń i wstawiamy na noc do lodówki (lub na przynajmniej 3 godziny)
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 278kcalWęglowodany: 31gBiałko: 6.8gTłuszcze: 17.1gBłonnik: 2.8g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.