8

Składniki

Muffiny:

Nadzienie:

MuffinFit z kakao i masłem orzechowym

Bezglutenowe i fitowe w 100% muffiny z dodatkiem masła orzechowego to prawdziwe niebo w gębie ❤️ Pyszności przez duże P!
Przygotowanie: 20 min.
Pieczenie: 25 min.
Czas całkowity: 45 min.
8

Składniki

Muffiny:

Nadzienie:

Sposób przygotowania

  • Ubij białko i odstaw na bok.
  • Ubij całe jajko z cukrem, aż do uzyskania gładkiej masy.
  • Następnie dodaj stopiony olej kokosowy, jogurt, mąki, białko, proszek do pieczenia, skórkę i wodę – wszystko zmiksuj.
  • Mieszanina będzie trochę lepka, ale nie martw się! Dodaj ubite białko i wymieszaj za pomocą szpatułki, a zobaczysz, że nabierze konsystencji!
  • Następnie przygotuj nadzienie, mieszając jogurt z masłem orzechowym lub użyj samego masła.
  • Weź 8 papierowych foremek i umieść po łyżce ciasta w każdym z nich na dnie.
  • Dodaj łyżeczkę kremu orzechowego (na środku).
  • Na górę znów nałóż łyżkę ciasta.
  • Piecz w temperaturze 160 stopni Celsjusza przez 25 minut.
  • Upieczone muffinki odstaw do ostygnięcia, a po ostygnięciu udekoruj cytryną i… nie zjedz wszystkich od razu 🥰
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 83.2kcalWęglowodany: 8.5gBiałko: 4.1gTłuszcze: 4.7gBłonnik: 1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.