Przepis od: @naszprzepis
6

Składniki

Muffinek na słono

Pyszne babeczki w wytrawnym wydaniu - i nie potrzebujesz nic więcej, aby przygotować pyszne śniadanie dla całej rodziny ❤️
Przygotowanie: 20 min.
Pieczenie: 15 min.
Czas całkowity: 35 min.
6

Składniki

Sposób przygotowania

  • Na początek umyj i pokrój w drobną kosteczkę paprykę oraz pomidory koktajlowe.
  • Papryczkę chili posiekaj bardzo drobno, a kukurydzę odsącz.
  • Rozgrzej następnie patelnię i dodaj na nią przygotowane warzywa – smaż przez kilka minut na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając.
  • W międzyczasie szynkę podziel na mniejsze kawałki, a mozzarellę zetrzyj na tarce.
  • Gdy warzywa na patelni będę już miękkie, przełóż je do miseczki i dodaj do nich również 250 ml płynnego białka jaj kurzych.
  • Wszystko to delikatnie dopraw solą i pieprzem – bardzo dokładnie wymieszaj.
  • Formę posmaruj oliwą z oliwek.
  • Na dnie ułóż przygotowane wcześniej kawałki szynki oraz mozzarellę. Następnie przelej na nie zawartość miseczki – poziom białka może sięgać niemal do pełnego wypełnienia formy.
  • Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza i włóż do niego formę.
  • Piecz muffiny około 15 minut pilnując, aby muffiny nie przypiekły się zbytnio.
  • W międzyczasie posiekaj drobno szczypiorek i na koniec udekoruj nim gotowe muffiny.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 106.9kcalWęglowodany: 2.7gBiałko: 8.5gTłuszcze: 7.1gBłonnik: 0.9g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.