Składniki
- 200 ml płynne białko jaj
- 20 g kakao
- 20 g odżywka białkowa czekoladowa
- 100 g masło
- 150 g czekolada bez cukru
- 225 g mąka pszenna
- 100 g erytrytol
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
Mocno czekoladowe ciasto domowej roboty
To przepyszne domowe ciasto jest idealne dla wszyskich miłośników czekolady 🍫🥰 Jeszcze dziś może pojawić się w Waszych domach 😍
Składniki
- 200 ml płynne białko jaj
- 20 g kakao
- 20 g odżywka białkowa czekoladowa
- 100 g masło
- 150 g czekolada bez cukru
- 225 g mąka pszenna
- 100 g erytrytol
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
Sposób przygotowania
- Białka ubijamy na sztywna pianę.
- Wszystkie suche składniki mieszamy ze sobą.
- Czekoladę rozpuszczamy z masłem.
- Następnie dodajemy do białek.
- Stopniowo dodajemy pozostałe składniki i delikatnie mieszamy do połączenia
- Powstałą mieszankę pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 217.8kcalWęglowodany: 28.7gBiałko: 8.6gTłuszcze: 9.6gBłonnik: 2.9g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!