Składniki
- 100 g płynne białko jaj
- 1 szczypta sól
- 150 g erytrytol
- 220 g mąka
- 50 g olej
- 100 ml mleko 1,5%
- 2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 200 g truskawki drobno pokrojone
- 1 szczypta sól
Miska szczęścia z truskawkowymi babeczkami
W dzisiejszym przepisie każdy znajdzie coś dla siebie - domowe babeczki, świeże czereśnie i czerwoną porzeczkę oraz czekoladę ❤️😘
Składniki
- 100 g płynne białko jaj
- 1 szczypta sól
- 150 g erytrytol
- 220 g mąka
- 50 g olej
- 100 ml mleko 1,5%
- 2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 200 g truskawki drobno pokrojone
- 1 szczypta sól
Sposób przygotowania
- Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę.
- Do piany stopniowo dodajemy erytrol i jeszcze przez chwilę ubijamy.
- Całość mieszamy z pozostałymi składnikami.
- Ciasto przekładamy do foremek na muffinki.
- Na wierzchu układamy pokrojone drobno truskawki.
- Babeczki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i pieczemy przez 30 minut. Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 166.9kcalWęglowodany: 24.6gBiałko: 3.1gTłuszcze: 6.1gBłonnik: 1.9g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!