Przepis od: @slodkigustawosz
8

Składniki

Ciasto:

Masa:

Polewa:

Miodownik domowej roboty

Przepis na sprawdzony miodownik przyda się w każdym domu ❤️ Z tą recepturą uda się za każdym razem 😘
Przygotowanie: 25 min.
Pieczenie: 12 min.
Czas całkowity: 37 min.
8

Składniki

Ciasto:

Masa:

Polewa:

Sposób przygotowania

  • Składniki na ciasto zagniatamy i dzielimy na 3 części.
  • Na papierze do pieczenia rysujemy 3 okręgi i wylepiamy ciastem.
  • Blaty pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 12 minut.
  • Do gotującego się mleka ze szczyptą cukru waniliowego wsypujemy kaszę i bardzo energicznie mieszamy, aby nie powstały grudki.
  • Gotujemy do zgęstnienia.
  • Blaty smarujemy dżemem, przekładamy połową masy (gdyby była zbyt zbita to dodać trochę wody, jeśli za mało słodka to więcej cukru) i kładziemy kolejny blat, ponownie dżem, druga połowa masy i blat.
  • Na sam koniec ciasto polewamy rozpuszczoną czekoladą z mlekiem. Gotowe!
  • Smacznego 🍯💛

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 209.2kcalWęglowodany: 24.9gBiałko: 4.9gTłuszcze: 10.4gBłonnik: 1.2g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.