Przepis od: @ilona_kunowska
8

Składniki

Minibezy

@ilona_kunowska podzieliła się z nami przepisem na nieodparcie słodkie i estetycznie zachwycające minibezy. Ich delikatna tekstura i możliwość personalizacji za pomocą barwników spożywczych sprawiają, że są one idealnym dodatkiem do każdej okazji. Dopełnione bitą śmietaną i owocami, stanowią prawdziwą ozdobę stołu.
Przygotowanie: 20 minutes
Gotowanie: 1 hour
8

Składniki

Sposób przygotowania

  • Białka ubijamy.
  • Gdy się lekko spienią dodajemy łyżkę cukru i dalej ubijamy. Do chwili, aż wykorzystamy cały cukier.
  • Po rozpuszczeniu cukru, dodajemy na koniec skrobię i sok z cytryny.
  • Piekarnik nagrzewam do 90 stopni Celsjusza. Urządzenie ma pracować z termoobiegiem.
  • Na blaszkę wyłożyłam papier do pieczenia, po czym zaczęłam wyciskać bezy.
  • Do nagrzanego piekarnika wstawiam beziki i zmniejszam temperaturę do 80 stopni Celsjusza. Po czym suszę beziki ok. 3 godzin.
  • Wysuszone bezy zostawiam w lekko uchylonym piekarniku do całkowitego wystudzenia.
  • W międzyczasie ubijam śmietankę z mascarpone, po czym wykładam na beziki i zdobię owocami ❤️ Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 97kcalWęglowodany: 23.5gBiałko: 2.4gTłuszcze: 0.003gBłonnik: 0.02g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.