5

Składniki

Krem:

Dodatkowo:

Mini torciki bezowe

Te pyszne torciki bezowe w wydaniu mini w połączeniu z mascarpone i frużeliną truskawkową to prawdziwy strzał w 10 ❤️
Przygotowanie: 30 min.
Pieczenie: 2 godz. 35 min.
Czas całkowity: 3 godz. 5 min.
5

Składniki

Krem:

Dodatkowo:

Sposób przygotowania

  • Białko w temperaturze pokojowej ubijamy na sztywno i powoli dodajemy cukier ciągle ubijając tak, by cukier nam się dobrze rozpuścił.
  • Za pomocą rękawa cukierniczego robimy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia małe blaty. Mi wyszło 10 sztuk.
  • Piekarnik nagrzewamy do temperatury 140 stopni Celsjusza i wkładamy blaty bezowe do pieczenia.
  • Po 5 minutach temperaturę zmniejszamy do 100 stopni Celsjusza i suszymy bezy 2,5 godziny.
  • Następnie wyłączamy piekarnik i blaty bezowe zostają w nim do wystygnięcia.
  • Śmietanę ubijamy z łyżką cukru pudru na pół sztywno.
  • Następnie dodajemy stopniowo mascarpone i jeszcze chwilę ubijamy.
  • Na 5 płatów bezowych wykładamy połowę kremu.
  • Na środku każdego kładziemy solidną łyżeczkę frużeliny i przykrywamy drugim blatem.
  • Na wierzch dajemy resztę kremu.
  • Układamy owoce i miętę.
  • Bezy wkładamy do lodówki, aby krem nam się dobrze schłodził ❤️🍰❤️🍰

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 700.3kcalWęglowodany: 61.1gBiałko: 9.8gTłuszcze: 51.7gBłonnik: 0.9g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.