Przepis od: @magdasmaczna
15

Składniki

Ganache z białej czekolady:

Bezy:

Mini tartaletki z ganache z białej czekolady i lemon curd

Zaskocz swoich gości niezwykle eleganckimi mini tartaletkami, które łączą w sobie słodycz ganache z białej czekolady, kwasowość lemon curd i chrupkość bezy. Ten wyjątkowy deser, przygotowany przez mega utalentowaną @magdasmaczna, jest idealny na każdą okazję. 😍😘🥰
Przygotowanie: 30 min.
Gotowanie: 1 godzina 20 min.
Chłodzenie: 12 godz.
15

Składniki

Ganache z białej czekolady:

Bezy:

Sposób przygotowania

  • Zagnieć ciasto kruche i schłodź je w lodówce przez 30 minut. Rozwałkuj, wytnij i wyłóż foremki. Piecz 15-20 minut w 180°C.

Ganache

  • Ganache przygotuj, podgrzewając śmietankę, dodając czekoladę i blendując. Odstaw na noc do lodówki, następnie ubij.

Lemon curd

  • Lemon curd gotuj z masłem, cukrem, jajkiem, żółtkiem, sokiem i skórką z cytryny przez około 10 minut.

Bezy

  • Bezy przygotuj ubijając białka z cukrem, dodając mąkę i sok. Piecz 20 minut w 120°C, a następnie 40 minut w 100°C.

Wykończenie

  • Składaj deser: na tartaletkę nakładaj ganache, lemon curd i wierzch dekoruj bezami. Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 2582.4kcalWęglowodany: 417.1gBiałko: 48gTłuszcze: 90.7gBłonnik: 7.3g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.