Sk艂adniki
Sp贸d:
- 150 g ciastka owsiane
- 30 g mas艂o orzechowe lub zwyk艂e
Masa sernikowa:
- 60 g p艂ynne bia艂ko jaj
- 250 g twar贸g p贸艂t艂usty
- 40 g erytrytol
- 250 g mascarpone mo偶ecie u偶y膰 ricotty je艣li chcecie jeszcze bardziej fit 馃槈
- 15 g budy艅 waniliowy
Mini serniczki w wydaniu fit
Mini serniczki idealnie sprawdz膮 si臋 jako deser w 艣rodku tygodnia 馃槏 Z nimi du偶o 艂atwiej dotrwa膰 do pi膮tku 馃憤
Sk艂adniki
Sp贸d:
- 150 g ciastka owsiane
- 30 g mas艂o orzechowe lub zwyk艂e
Masa sernikowa:
- 60 g p艂ynne bia艂ko jaj
- 250 g twar贸g p贸艂t艂usty
- 40 g erytrytol
- 250 g mascarpone mo偶ecie u偶y膰 ricotty je艣li chcecie jeszcze bardziej fit 馃槈
- 15 g budy艅 waniliowy
Spos贸b przygotowania
- Twar贸g mielimy, a nast臋pnie miksujemy go z mascarpone i p艂ynnym bia艂kiem.
- Dodajemy proszek budyniowy oraz erytrytol i ponownie mieszamy.
- Na sp贸d foremek do babeczek (polecam silikonowe) wyk艂adamy po dwie 艂y偶eczki rozdrobnionych ciasteczek z mas艂em. To, co zostanie, mo偶na u偶y膰 do dekoracji
- Na ka偶dy sp贸d wyk艂adamy po jednej 艂y偶ce masy sernikowej.
- Serniczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza przez 25 minut.
- Po upieczeniu ch艂odzimy w lod贸wce przez 30 minut.
- Dekorujemy serkiem waniliowym, malinami i pozosta艂ymi ciasteczkami.
- I gotowe, smacznego 鉂わ笍鉂楋笍
Warto艣ci od偶ywcze
Kalorie: 206.9kcalW臋glowodany: 15.2gBia艂ko: 5.5gT艂uszcze: 14.8gB艂onnik: 0.7g
Pr贸bowa艂e艣/a艣 ju偶?Oce艅 ten przepis!