Składniki
Spód:
- 150 g ciastka owsiane
- 30 g masło orzechowe lub zwykłe
Masa sernikowa:
- 60 g płynne białko jaj
- 250 g twaróg półtłusty
- 40 g erytrytol
- 250 g mascarpone możecie użyć ricotty jeśli chcecie jeszcze bardziej fit 😉
- 15 g budyń waniliowy
Mini serniczki w wydaniu fit
Mini serniczki idealnie sprawdzą się jako deser w środku tygodnia 😍 Z nimi dużo łatwiej dotrwać do piątku 👍
Składniki
Spód:
- 150 g ciastka owsiane
- 30 g masło orzechowe lub zwykłe
Masa sernikowa:
- 60 g płynne białko jaj
- 250 g twaróg półtłusty
- 40 g erytrytol
- 250 g mascarpone możecie użyć ricotty jeśli chcecie jeszcze bardziej fit 😉
- 15 g budyń waniliowy
Sposób przygotowania
- Twaróg mielimy, a następnie miksujemy go z mascarpone i płynnym białkiem.
- Dodajemy proszek budyniowy oraz erytrytol i ponownie mieszamy.
- Na spód foremek do babeczek (polecam silikonowe) wykładamy po dwie łyżeczki rozdrobnionych ciasteczek z masłem. To, co zostanie, można użyć do dekoracji
- Na każdy spód wykładamy po jednej łyżce masy sernikowej.
- Serniczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza przez 25 minut.
- Po upieczeniu chłodzimy w lodówce przez 30 minut.
- Dekorujemy serkiem waniliowym, malinami i pozostałymi ciasteczkami.
- I gotowe, smacznego ❤️❗️
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 206.9kcalWęglowodany: 15.2gBiałko: 5.5gTłuszcze: 14.8gBłonnik: 0.7g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!