Przepis od: @ola_na_slodko
12

Składniki

Spód:

Masa sernikowa:

Do dekoracji:

Mini serniczki w wydaniu fit

Mini serniczki idealnie sprawdzą się jako deser w środku tygodnia 😍 Z nimi dużo łatwiej dotrwać do piątku 👍
Przygotowanie: 20 minutes
Pieczenie:: 25 minutes
Czas całkowity: 45 minutes
12

Składniki

Spód:

Masa sernikowa:

Do dekoracji:

Sposób przygotowania

  • Twaróg mielimy, a następnie miksujemy go z mascarpone i płynnym białkiem.
  • Dodajemy proszek budyniowy oraz erytrytol i ponownie mieszamy.
  • Na spód foremek do babeczek (polecam silikonowe) wykładamy po dwie łyżeczki rozdrobnionych ciasteczek z masłem. To, co zostanie, można użyć do dekoracji
  • Na każdy spód wykładamy po jednej łyżce masy sernikowej.
  • Serniczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza przez 25 minut.
  • Po upieczeniu chłodzimy w lodówce przez 30 minut.
  • Dekorujemy serkiem waniliowym, malinami i pozostałymi ciasteczkami.
  • I gotowe, smacznego ❤️❗️

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 206.9kcalWęglowodany: 15.2gBiałko: 5.5gTłuszcze: 14.8gBłonnik: 0.7g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.