Składniki
- 60 g płynne białko jaj
- 1 szt. jajko
- 150 g skyr waniliowy, może być też naturalny
- 20 g budyń waniliowy, sam proszek
- 1 szczypta sól
Mini serniczek waniliowy
Fenomenalny serniczek w wersji mini podbił nasze serca od pierwszego kęsa ❤️ Z Wami będzie tak samo 😍
Składniki
- 60 g płynne białko jaj
- 1 szt. jajko
- 150 g skyr waniliowy, może być też naturalny
- 20 g budyń waniliowy, sam proszek
- 1 szczypta sól
Sposób przygotowania
- Białka ubijamy ze szczyptą soli (nie musi być na sztywno).
- W misce łączymy żółtko, skyr i budyń.
- Jeżeli macie skyr naturalny, to warto trochę dosłodzić.
- Na koniec dodajemy ubite białka i mieszamy.
- Pieczemy w naczyniu do zapiekania przez 25 minut w temperaturze 160 stopni Celsjusza (aż serniczek będzie zarumieniony).
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 226.1kcalWęglowodany: 23.9gBiałko: 25.2gTłuszcze: 2.7gBłonnik: 0.1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!