Składniki
- 120 g płynne białko jaj
- 150 g cukier
Mini Pavlovy w słodkim wydaniu
Piękne małe arcydzieła w jadalnym wydaniu jeszcze dziś mogą pojawić się w Waszych kuchniach, a wszystko to za sprawą tego przepisu 😍
Składniki
- 120 g płynne białko jaj
- 150 g cukier
Sposób przygotowania
- Na parze wymieszaj cukier z białkami.
- Woda w garnku nie powinna się gotować, żeby białka się nie ugotowały 😉
- Białka mieszać z cukrem do czasu, aż nie będą wyczuwalne ziarenka cukru.
- Potem białka ubić na sztywno.
- Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać bezy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Bezy piec w temperaturze 110 stopni Celsjusza ok. 20-40 minut w zależności od wielkości bezy.
- Dekorować według uznania.
- Smacznego!
Wideo
Wartości odżywcze (na porcję)
Calories: 52.1kcalWęglowodany: 12.4gProtein: 1.4g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!