Przepis od: @kwelka_gotuje
9

Składniki

Mini Pavlovy w słodkim wydaniu

Piękne małe arcydzieła w jadalnym wydaniu jeszcze dziś mogą pojawić się w Waszych kuchniach, a wszystko to za sprawą tego przepisu 😍
Przygotowanie: 25 minutes
Pieczenie: 40 minutes
Czas całkowity: 1 hour 5 minutes
9

Składniki

Sposób przygotowania

  • Na parze wymieszaj cukier z białkami.
  • Woda w garnku nie powinna się gotować, żeby białka się nie ugotowały 😉
  • Białka mieszać z cukrem do czasu, aż nie będą wyczuwalne ziarenka cukru.
  • Potem białka ubić na sztywno.
  • Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać bezy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  • Bezy piec w temperaturze 110 stopni Celsjusza ok. 20-40 minut w zależności od wielkości bezy.
  • Dekorować według uznania.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Calories: 52.1kcalWęglowodany: 12.4gProtein: 1.4g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.