10

Składniki

Bezy:

Krem:

Dodatki:

Mini Pavlova z mascarpone i truskawkami

Dziś mamy dla Was przepyszną bezę Pavlova w wersji mini ❤️ Od samego patrzenia robimy się głodni 😍
Przygotowanie: 20 minutes
Pieczenie: 1 hour 30 minutes
Czas całkowity: 1 hour 50 minutes
10

Składniki

Bezy:

Krem:

Dodatki:

Sposób przygotowania

  • W misie miksera ubić białka ze szczyptą soli na sztywną pianę.
  • Na początku zaczynamy ubijać od mniejszych obrotów miksera i stopniowo je zwiększamy.
  • Dodawać cukier, powoli i stopniowo, łyżka po łyżce, cały czas ubijając, do powstania sztywnej, błyszczącej piany.
  • Gdy wsypiemy już cały cukier, dodajemy łyżeczkę octu winnego i łyżeczkę skrobi ziemniaczanej, miksujemy chwilę.
  • Pianę z białek przekładamy do rękawa cukierniczego i na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wyciskamy beziki.
  • Można odrysować sobie okręgi o średnicy 6- 8 cm.
  • Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika na 2 minuty, następnie zmniejszamy temperaturę do 100 stopni i pieczemy jeszcze przez 1,5 godziny bez termoobiegu.
  • Krem to śmietana i mascarpone ubite z łyżką cukru pudru.
  • Po nałożeniu kremu dodać świeże truskawki.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 232.3kcalWęglowodany: 24.1gBiałko: 3.7gTłuszcze: 14.5gBłonnik: 0.01g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.