10

Składniki

Bezy:

Mini Pavlova z kremem mascarpone i truskawkami

Pyszny deser w wersji mini to gotowa receptura na udane spotkanie zarówno w gronie przyjaciół, jak i rodziny 🥰 I tak się składa, że ten przepis spisze się w tej roli idealnie ❤️
Przygotowanie: 20 min.
Pieczenie: 1 godzina 30 min.
Czas całkowity: 1 godzina 50 min.
10

Składniki

Bezy:

Sposób przygotowania

  • W misie miksera ubijamy białka ze szczyptą soli na sztywną pianę.
  • Na początku zaczynamy ubijać od mniejszych obrotów miksera i stopniowo je zwiększamy.
  • Następnie dodajemy cukier - powoli i stopniowo, łyżka po łyżce.
  • Cały czas ubijając, do powstania sztywnej, błyszczącej piany.
  • Gdy wyczerpiemy cały cukier, dodajemy łyżeczkę octu winnego i łyżeczkę skrobi ziemniaczanej, miksujemy chwilę.
  • Pianę z białek przekładamy do rękawa cukierniczego, po czym na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wyciskamy beziki.
  • Można odrysować sobie okręgi o średnicy 6-8 cm.
  • Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika na 2 minuty.
  • Następnie zmniejszamy temperaturę do 100 stopni Celsjusza i pieczemy jeszcze przez 1,5 godziny bez termoobiegu.
  • Krem to śmietana i mascarpone ubite z łyżką cukru pudru.
  • Po przełożeniu kremu, dodajemy świeże truskawki.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 93.3kcalWęglowodany: 22.5gBiałko: 2.2gTłuszcze: 0.1gBłonnik: 0.01g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.