Przepis od: @misia.sniegocka

Mini omleciki dyniowe z kozim serem, gruszką i rukolą

Przepis od @misia.sniegocka na mini omleciki dyniowe z dodatkami to idealna propozycja na smaczne i oryginalne śniadanie, obiad, czy kolację. Kombinacja dyni z kozim serem, grillowaną gruszką i chrupiącą rukolą zapewnia wyjątkowe doznania smakowe.
Przygotowanie: 15 minutes
Gotowanie: 15 minutes

Sposób przygotowania

  • Wszystko dokładnie zblendować.
  • Następnie połowę masy wylać na małą rozgrzaną patelnię, zwilżoną masełkiem w sprayu i smażyć z obu stron.
  • Powtórzyć czynność z kolejnym omlecikiem.
  • Usmażone omleciki położyć na większej patelni.
  • Na każdym omlecie ułożyć kozi ser i grillowaną gruszkę oraz rukolę.
  • Złożyć na pół i smażyć jeszcze chwilę na malutkim palniku, aby ser się rozpuścił.
  • Podawać natychmiast, polane syropem klonowym i posypane prażonymi orzechami nerkowca.

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 107.2kcalWęglowodany: 8gBiałko: 7.9gTłuszcze: 5.1gBłonnik: 1.7g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.