Składniki
- 130 g płynne białko jaj
- 1/2 szkl. cukier
- 1/3 szkl. woda
- 2 łyżki sok z cytryny
- 2,5 łyżeczki żelatyna
- maliny świeże
Mini malinowe pianki
Malinowa pianka na zimno w wydaniu mini zachwyca zarówno smakiem, jak i wyglądem 🥰 Po prostu nie sposób oderwać od niej wzroku ❤️
Składniki
- 130 g płynne białko jaj
- 1/2 szkl. cukier
- 1/3 szkl. woda
- 2 łyżki sok z cytryny
- 2,5 łyżeczki żelatyna
- maliny świeże
Sposób przygotowania
- Żelatynę zalewamy wodą, po czym odstawiamy do napęcznienia.
- Następnie lekko podgrzewamy do uzyskania płynnej konsystencji i studzimy.
- Białka miksujemy na sztywną masę, dodając po łyżce cukru.
- Pod koniec miksowania, dodajemy sok z cytryny oraz wlewamy cienkim strumieniem płynną żelatynę.
- Po czym przekładamy do małych plastikowych pojemniczków.
- Wciskamy maliny.
- Wstawiamy do schłodzenia.
- Dekorujemy dowolnie.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 35.2kcalWęglowodany: 7.4gBiałko: 1.9gTłuszcze: 0.001gBłonnik: 0.001g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!