Przepis od: @foodbook_justyna

Mini ciacho czekoladowe a'la Danio

@foodbook_justyna znów zaskakuje swoimi kulinarnymi pomysłami, prezentując przepis na mini ciacho czekoladowe a'la Danio, które staje się hitowym deserem. Dzięki wykorzystaniu płynnych białek jaj, ciasto jest nie tylko lekkie, ale i obłędnie smaczne. Doskonałe połączenie czekolady i pomarańczy z dodatkiem Danio sprawia, że każdy kęs tego deseru to prawdziwa przyjemność. To idealna propozycja na słodkie zakończenie każdego posiłku lub jako pyszna przekąska do kawy.
Przygotowanie: 20 minutes
Gotowanie: 30 minutes

Sposób przygotowania

  • Ubij białka.
  • Następnie dodaj mleko, dżem, mąkę, kakao i proszek do pieczenia.
  • Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
  • Powstałą mieszankę przelej do miseczki i przełóż jogurtem.
  • Tak przygotowane ciasto piecz przez 30 minut w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 296.3kcalWęglowodany: 51.5gBiałko: 12.5gTłuszcze: 4.7gBłonnik: 2.5g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.