Składniki
- 60 g mąka
- 100 g płynne białko jaj
- 90 g mleko
- 5 g kakao
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 90 g dżem pomarańczowo-czekoladowy
- 50 g Danio
Mini ciacho czekoladowe a'la Danio
@foodbook_justyna znów zaskakuje swoimi kulinarnymi pomysłami, prezentując przepis na mini ciacho czekoladowe a'la Danio, które staje się hitowym deserem. Dzięki wykorzystaniu płynnych białek jaj, ciasto jest nie tylko lekkie, ale i obłędnie smaczne. Doskonałe połączenie czekolady i pomarańczy z dodatkiem Danio sprawia, że każdy kęs tego deseru to prawdziwa przyjemność. To idealna propozycja na słodkie zakończenie każdego posiłku lub jako pyszna przekąska do kawy.
Składniki
- 60 g mąka
- 100 g płynne białko jaj
- 90 g mleko
- 5 g kakao
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 90 g dżem pomarańczowo-czekoladowy
- 50 g Danio
Sposób przygotowania
- Ubij białka.
- Następnie dodaj mleko, dżem, mąkę, kakao i proszek do pieczenia.
- Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
- Powstałą mieszankę przelej do miseczki i przełóż jogurtem.
- Tak przygotowane ciasto piecz przez 30 minut w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 296.3kcalWęglowodany: 51.5gBiałko: 12.5gTłuszcze: 4.7gBłonnik: 2.5g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!