Przepis od: @besiolove_smaki
9

Składniki

Bezy:

Krem:

Mini bezy z pysznym kremem i świeżymi owocami

Chrupiące beziki w połączeniu z genialnym kremem, przepysznym musem z mango oraz świeżymi owocami to prawdziwy strzał w 10! 🥰❤️
Przygotowanie: 30 min.
Pieczenie: 1 godzina 30 min.
Czas całkowity: 2 godz.
9

Składniki

Bezy:

Krem:

Sposób przygotowania

Bezy:

  • Białka ubić na sztywną pianę.
  • Po chwili zacząć dodawać małymi partiami drobny cukier.
  • Na koniec dodaj mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny.
  • Powstałą mieszankę przełóż do rękawa cukierniczego.
  • Uformuj małe łódeczki i wstaw je do nagrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza na 5 minut. Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 100 stopni i piecz przez kolejne 85 minut.

Krem:

  • W międzyczasie przygotuj krem na bazie mascarpone.
  • W tym celu ubij śmietankę i po chwili zacznij dodawać małymi partiami serek mascarpone.
  • Na koniec dodaj cukier puder.
  • Upieczone i ostudzone bezy wypełnij musem z mango oraz wcześniej przygotowanym kremem.
  • Na koniec dodaj świeże owoce. Smacznego 🥰🥰

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 542.9kcalWęglowodany: 28.7gBiałko: 7.7gTłuszcze: 45.2gBłonnik: 0.04g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.