Przepis od: @joannaberdzik
8

Składniki

Mini bezy:

Krem:

Mini bezy z kremem mascarpone i świeżymi owocami

Odkryj przepis na cudowne mini bezy z kremem i owocami, idealne na każdą okazję. Przepis od @joannaberdzik to gwarancja nie tylko świetnego smaku, ale i efektownej prezentacji.
Przygotowanie: 20 minutes
Gotowanie: 45 minutes
8

Składniki

Mini bezy:

Krem:

Sposób przygotowania

  • Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni Celsjusza
  • Białka ubić na sztywno z solą
  • Stopniowo dodawać drobny cukier, po łyżce cały czas mieszając
  • Piana po ubiciu powinna być bardzo sztywna, gęsta i błyszcząca
  • Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną oraz sok z cytryny i ubijać jeszcze przez minutę
  • Wyłożyć na papier, formując 8 dysków
  • Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i od razu zmniejszyć temperaturę do 150 stopni
  • Piec przez 45 minut. Wyłączyć piekarnik, ale pozostawić bezy w zamkniętym piekarniku do ostygnięcia na godzinę
  • Krem: bardzo zimny ser i śmietankę ubijać jednocześnie z cukrem pudrem przez ok. minutę, do czasu aż masa zwiększy objętość i będzie sztywna
  • Krem wyłożyć na bezę i udekorować ulubionymi owocami. Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 304.8kcalWęglowodany: 20.7gBiałko: 4.5gTłuszcze: 23.3gBłonnik: 0.03g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.