8

Składniki

Bezy:

Krem do bez:

Dodatki:

Mini bezy z kremem i owocami

Przepyszne bezy w wydaniu mini z genialnym kremem i świeżymi owocami - obok takiego trio nie sposób przejść obojętnie 🥰
Przygotowanie: 40 min.
Pieczenie: 2 godz. 30 min.
Czas całkowity: 3 godz. 10 min.
8

Składniki

Bezy:

Krem do bez:

Dodatki:

Sposób przygotowania

Bezy:

  • Białka ubić wraz ze solą.
  • Gdy będą w miarę sztywne, dodawać po łyżce cukru.
  • Ubijamy całość ok. 10 minut.
  • Następnie dodajemy sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną, po czym krótko mieszamy.
  • Powstałą mieszankę przekładamy do rękawa cukierniczego i formujemy bezy.
  • Następnie pieczemy je w temperaturze 110 stopni Celsjusza. Ja swoje beziki piekłam przez 2.5 godziny i zostawiłam je w piekarniku na całą noc.

Krem do bez:

  • Wszystkie składniki ubijamy na sztywny krem.
  • Następnie przekładamy do rękawa i nakładamy na bezy.
  • Na koniec dekorujemy ulubionymi owocami.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 395.2kcalWęglowodany: 21.4gBiałko: 6.3gTłuszcze: 32.4gBłonnik: 0.03g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.