Przepis od: @tasty_by_zanka
15

Składniki

Krem:

Mini bezy z delikatnym kremem i świeżymi owocami

Sprawdzony przepis na bezy zawsze się przyda ❤️ A z tą recepturą przygotujesz je w genialnym wydaniu 🥰 Prawdziwe arcydzieła sztuki, które można zjeść 😘
Przygotowanie: 30 min.
Pieczenie: 2 godz. 30 min.
Czas całkowity: 3 godz.
15

Składniki

Krem:

Sposób przygotowania

Bezy:

  • Zacznij ubijać białka.
  • W momencie kiedy białka będą białe, zacznij dodawać cukier. Po dwie łyżki.
  • Ubijaj kilka minut i dodaj kolejne łyżki cukru pudru i tak do chwili, aż skończy się cukier.
  • Na koniec dodaj mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny.
  • Białka przełóż do rękawa cukierniczego.
  • Odetnij końcówkę i wyciskaj mini bezy.
  • Lekko spłaszcz je łopatką.
  • Następnie wstaw do piekarnika nagrzanego do 90 stopni Celsjusza na termoobiegu. Czas pieczenia to 2,5 godziny.
  • Studź mini bezy w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami.

Krem:

  • Schłodzone mascarpone i śmietankę ubij na średnich obrotach, dodaj cukier puder i jeszcze chwilkę ubijaj.
  • Krem przełóż do rękawa cukierniczego z wybraną tylką.
  • Wyciśnij krem na mini bezy.
  • Ozdób owocami i podawaj.
  • Ps. Ja na koniec krusze bezika na mini bezy ❤️

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 131.5kcalWęglowodany: 34.9gBiałko: 3.4gTłuszcze: 12.3gBłonnik: 0.03g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.