Składniki
Koszyczki:
- 60 g płynne białko jaj
- 1/2 łyżeczki mąka ziemniaczana
- 3 łyżki mąka
Dodatki:
- pomidorki koktajlowe wg uznania
- boczek wg uznania
- gruszka wg uznania
- ser pleśniowy wg uznania
Mini bezy w wytrwanym wydaniu
Pyszne bezy w wydaniu wytrawnym? Dlaczego nie ❤️ To będzie prawdziwa uczta dla podniebienia 😍
Składniki
Koszyczki:
- 60 g płynne białko jaj
- 1/2 łyżeczki mąka ziemniaczana
- 3 łyżki mąka
Dodatki:
- pomidorki koktajlowe wg uznania
- boczek wg uznania
- gruszka wg uznania
- ser pleśniowy wg uznania
Sposób przygotowania
- Białka ubijamy na sztywno, a na koniec dodajemy mąkę.
- Formujemy małe koszyki i suszymy je przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 100 stopni Celsjusza.
- Upieczone i wystudzone bezy napełniamy ulubionymi dodatkami. U mnie pomidorki koktajlowe, podsmażony boczek, gruszka, ser pleśniowy. Możemy kombinować do woli.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 4.5kcalWęglowodany: 0.3gBiałko: 0.7gTłuszcze: 0.02gBłonnik: 0.02g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!