Przepis od: @slodziaki.2
10

Składniki

Krem:

Dodatki:

Mini bezy pavlova

Te genialne mini bezy to prawdziwe niebo w gębie ❤️ Kiedy raz ich skosztujecie, już zawsze będziecie do nich wracać 😍
Przygotowanie: 35 minutes
Pieczenie: 1 hour 55 minutes
Czas całkowity: 2 hours 30 minutes
10

Składniki

Krem:

Dodatki:

Sposób przygotowania

Bezy:

  • Piekarnik rozgrzewamy do 120 stopni Celsjusza.
  • Białka ubijamy na sztywno, gdy zaczną robić się sztywne dodajemy po łyżce cukru.
  • Ubijamy białka do momentu, aż cukier rozpuści się, a masa będzie sztywna i lśniąca.
  • Na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną oraz sok z cytryny.
  • Na najniższych obrotach mikserem połączyć składniki.
  • Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
  • Do rękawa cukierniczego nakładamy masę i robimy kółeczka na blaszce w odstępach.
  • Pieczemy 25 minut w temperaturze 120 stopni Celsjusza.
  • Później zmniejszamy temperaturę do 90 stopni i pieczemy jeszcze przez 1,5 godziny.
  • Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy bezy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach.

Masa:

  • Do miski wlewamy śmietankę i serek mascarpone.
  • Zaczynamy miksować na małych obrotach, potem stopniowo je zwiększamy.
  • Dodajemy cukier puder i ubijamy, aż masa będzie sztywna.
  • Gotowym kremem dekorujemy mini bezy.
  • Na koniec dodajemy świeże owoce, listki mięty i kawałki czekolady.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 240.1kcalWęglowodany: 17gBiałko: 3.8gTłuszcze: 18gBłonnik: 0.1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.