Składniki
Bezy :
- 200 g płynne białko jaj
- 350 g cukier
- 1 łyżka mąka ziemniaczana
- 1 łyżka ocet
Krem :
- 500 ml śmietana 30%
- 250 g mascarpone
- 3 łyżki cukier puder
Mini bezy PAVLOVA z truskawkami
Wystarczy jeden kęs, aby zakochać się w przepysznych bezikach Pavlova z truskawkami 🍓🥰 Od samego patrzenia robimy się głodni ❤️
Składniki
Bezy :
- 200 g płynne białko jaj
- 350 g cukier
- 1 łyżka mąka ziemniaczana
- 1 łyżka ocet
Krem :
- 500 ml śmietana 30%
- 250 g mascarpone
- 3 łyżki cukier puder
Sposób przygotowania
- Ubić białka na sztywną pianę.
- Powoli i małymi partiami wsypywać drobny cukier.
- Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną i ocet.
- Z powstałej mieszanki uformować mini bezy, po czym piec je w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 5 minut.
- Następnie zmniejszyć temperaturę piekarnika do 120 stopni Celsjusza i piec przez kolejne 100 minut.
- Kiedy bezy będą się piekły, połączyć składniki na krem.
- Powstały krem umieścić na upieczonych bezach.
- Na koniec udekorować przy pomocy świeżych truskawek oraz listków mięty.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 432.1kcalWęglowodany: 31.4gBiałko: 6gTłuszcze: 32.7gBłonnik: 0.004g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!