Przepis od: @ilona_kunowska
6

Składniki

Mini bezy pavlova z nutą różaną

Prezentujemy przepis na przepiękne mini bezy pavlova, które są prawdziwym arcydziełem cukierniczej sztuki, dzięki @ilona_kunowska. Te delikatne słodkości, muśnięte różem, będą wspaniałym dodatkiem do każdej uroczystości.
Przygotowanie: 15 min.
Gotowanie: 3 godz.
6

Składniki

Sposób przygotowania

  • Rozpocząć od ubicia białek jaj.
  • Gdy białka lekko się spienią, dodawać stopniowo po 1 łyżce cukru, kontynuując ubijanie, aż do wyczerpania całego cukru.
  • Kiedy cukier całkowicie się rozpuści, włączyć do masy skrobię ziemniaczaną i sok z cytryny.
  • Do rękawa cukierniczego dodać odrobinę barwnika spożywczego, a następnie formować na blasze beziki.
  • Piec w piekarniku nagrzanym do 90°C, po czym zmniejszyć temperaturę do 80°C i suszyć bezy przez 2 do 3 godzin.
  • Po upieczeniu pozostawić bezy w piekarniku lekko uchylonym, aby całkowicie wystygły.
  • Ubić śmietankę z mascarpone, nałożyć na ostudzone bezy i dekorować według uznania.

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 177.6kcalWęglowodany: 42.3gBiałko: 3.2gTłuszcze: 0.1gBłonnik: 0.02g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.