8

Składniki

Beza:

Krem mascarpone:

Mini bezy Pavlova domowej roboty

Z tym genialnym przepisem jeszcze dziś wyczarujecie w swoich domach przepyszne bezy Pavlova w wersji mini ❤️ Prezentują się niesamowicie uroczo ❤️
Przygotowanie: 30 min.
Pieczenie: 2 godz. 5 min.
Czas całkowity: 2 godz. 35 min.
8

Składniki

Beza:

Krem mascarpone:

Sposób przygotowania

Bezy:

  • Rozgrzać piekarnik do temperatury 150 stopni Celsjusza.
  • Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
  • Do suchego naczynia wlewamy odważone białka i dodajemy szczyptę soli.
  • Ubijamy do uzyskania sztywnej piany.
  • Stopniowo dodajemy po łyżce cukier puder, cały czas ubijając.
  • Po wrzuceniu całego cukru, dodajemy skrobię ziemniaczaną i sok z cytryny, po czym ubijamy jeszcze przez minutę.
  • Masę bezową przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki.
  • Na przygotowanej blasze wyciskamy najpierw podstawę koszyczka, a później boki.
  • Z takiej ilość powinno wyjść 8 sztuk.
  • Bezy wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 5 minut w temperaturze 120 stopni Celsjusza.
  • Później zmniejszamy temperaturę do 100 stopni Celsjusza i suszymy jeszcze przez 2 godziny.
  • Po tym czasie uchylamy drzwiczki piekarnika i studzimy bezy jeszcze przez 30 minut.
  • Następnie przekładamy na kratkę kuchenną do całkowitego ostudzenia.

Krem:

  • Do miski od miksera wlewamy śmietanę, serek mascarpone i cukier.
  • Ubijamy do uzyskania odpowiedniej konsystencji ok. 1-1,5 min.
  • Przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki.
  • Następnie wyciskamy na ostudzone mini bezy.
  • Na koniec dodajemy świeże owoce.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 365.3kcalWęglowodany: 32.4gBiałko: 5.3gTłuszcze: 24.9gBłonnik: 0.02g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.