Przepis od: @k_ejla
60

Składniki

Mini beziki

Szukacie sprawdzonego przepisu na bezy? Z tą recepturą będzie to mega proste zadanie
Przygotowanie: 15 min.
Pieczenie: 1 godzina 30 min.
Czas całkowity: 1 godzina 45 min.
60

Składniki

Sposób przygotowania

  • Białka ubić na sztywną pianę, dodając szczyptę soli.
  • Dalej ubijając na najwyższych obrotach, dodawać stopniowo cukier.
  • Gdy cukier się rozpuści, masę przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdki.
  • Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskać niewielkie bezy.
  • Piec w piekarniku z termoobiegiem w temperaturze 100°C przez 90 minut.
  • Po tym czasie wyłączyć piekarnik, ale pozostawić bezy w środku, do całkowitego wystudzenia.
  • Bezy przechowywać w szczelnej puszce bez dostępu powietrza. W przeciwnym wypadku wchłoną wilgoć z powietrza i zrobią się klejące.
  • Smacznego ❤️

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 14.1kcalWęglowodany: 3.4gBiałko: 0.2gTłuszcze: 0.03g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.