Składniki
- 120 g płynne białko jaj
- 200 g cukier drobny
- 1 szczypta sól
Mini beziki
Szukacie sprawdzonego przepisu na bezy? Z tą recepturą będzie to mega proste zadanie
Składniki
- 120 g płynne białko jaj
- 200 g cukier drobny
- 1 szczypta sól
Sposób przygotowania
- Białka ubić na sztywną pianę, dodając szczyptę soli.
- Dalej ubijając na najwyższych obrotach, dodawać stopniowo cukier.
- Gdy cukier się rozpuści, masę przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdki.
- Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskać niewielkie bezy.
- Piec w piekarniku z termoobiegiem w temperaturze 100°C przez 90 minut.
- Po tym czasie wyłączyć piekarnik, ale pozostawić bezy w środku, do całkowitego wystudzenia.
- Bezy przechowywać w szczelnej puszce bez dostępu powietrza. W przeciwnym wypadku wchłoną wilgoć z powietrza i zrobią się klejące.
- Smacznego ❤️
Wideo
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 14.1kcalWęglowodany: 3.4gBiałko: 0.2gTłuszcze: 0.03g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!