Przepis od: @k_ejla
60

Sk艂adniki

Mini beziki

Szukacie sprawdzonego przepisu na bezy? Z t膮 receptur膮 b臋dzie to mega proste zadanie
Przygotowanie: 15 min.
Pieczenie: 1 godzina 30 min.
Czas ca艂kowity: 1 godzina 45 min.
60

Sk艂adniki

Spos贸b przygotowania

  • Bia艂ka ubi膰 na sztywn膮 pian臋, dodaj膮c szczypt臋 soli.
  • Dalej ubijaj膮c na najwy偶szych obrotach, dodawa膰 stopniowo cukier.
  • Gdy cukier si臋 rozpu艣ci, mas臋 prze艂o偶y膰 do r臋kawa cukierniczego z ko艅c贸wk膮 gwiazdki.
  • Na blach臋 wy艂o偶on膮 papierem do pieczenia wyciska膰 niewielkie bezy.
  • Piec w piekarniku z termoobiegiem w temperaturze 100掳C przez 90 minut.
  • Po tym czasie wy艂膮czy膰 piekarnik, ale pozostawi膰 bezy w 艣rodku, do ca艂kowitego wystudzenia.
  • Bezy przechowywa膰 w szczelnej puszce bez dost臋pu powietrza. W przeciwnym wypadku wch艂on膮 wilgo膰 z powietrza i zrobi膮 si臋 klej膮ce.
  • Smacznego 鉂わ笍

Warto艣ci od偶ywcze (na porcj臋)

Kalorie: 14.1kcalW臋glowodany: 3.4gBia艂ko: 0.2gT艂uszcze: 0.03g
Pr贸bowa艂e艣/a艣 ju偶?Oce艅 ten przepis!
close

Brak produkt贸w w koszyku.