Sk艂adniki
- 120 g p艂ynne bia艂ko jaj
- 200 g cukier drobny
- 1 szczypta s贸l
Mini beziki
Szukacie sprawdzonego przepisu na bezy? Z t膮 receptur膮 b臋dzie to mega proste zadanie
Sk艂adniki
- 120 g p艂ynne bia艂ko jaj
- 200 g cukier drobny
- 1 szczypta s贸l
Spos贸b przygotowania
- Bia艂ka ubi膰 na sztywn膮 pian臋, dodaj膮c szczypt臋 soli.
- Dalej ubijaj膮c na najwy偶szych obrotach, dodawa膰 stopniowo cukier.
- Gdy cukier si臋 rozpu艣ci, mas臋 prze艂o偶y膰 do r臋kawa cukierniczego z ko艅c贸wk膮 gwiazdki.
- Na blach臋 wy艂o偶on膮 papierem do pieczenia wyciska膰 niewielkie bezy.
- Piec w piekarniku z termoobiegiem w temperaturze 100掳C przez 90 minut.
- Po tym czasie wy艂膮czy膰 piekarnik, ale pozostawi膰 bezy w 艣rodku, do ca艂kowitego wystudzenia.
- Bezy przechowywa膰 w szczelnej puszce bez dost臋pu powietrza. W przeciwnym wypadku wch艂on膮 wilgo膰 z powietrza i zrobi膮 si臋 klej膮ce.
- Smacznego 鉂わ笍
Wideo
Warto艣ci od偶ywcze
Kalorie: 14.1kcalW臋glowodany: 3.4gBia艂ko: 0.2gT艂uszcze: 0.03g
Pr贸bowa艂e艣/a艣 ju偶?Oce艅 ten przepis!