6

Sk艂adniki

Beza:

Krem:

Mini beziki z przepysznym kremem i owocami

Pomys艂贸w na pyszny deser dla ca艂ej rodziny nigdy za wiele 馃グ Oto kolejna ciekawa propozycja, kt贸rej nie mo偶ecie przegapi膰 馃構
Przygotowanie: 30 min.
Pieczenie: 1 godzina 30 min.
Czas ca艂kowity: 2 godz.
6

Sk艂adniki

Beza:

Krem:

Spos贸b przygotowania

Bezy:

  • Piekarnik nagrza艂am do聽180 stopni Celsjusza.聽
  • Blach臋 wy艂o偶y艂am papierem do pieczenia i odrysowa艂am 6 k贸艂ek 艣rednicy 12 cm.
  • Bia艂ka ubi艂am na sztywno z ma艂膮 szczypt膮 soli.
  • Nast臋pnie stopniowo dodawa艂am cukier. Po 1 艂y偶ce - ca艂y czas ubijaj膮c po ka偶dej dodanej porcji cukru.
  • Gdy piana by艂a bardzo sztywna, g臋sta i b艂yszcz膮ca, ubija艂am jeszcze przez kolejne 3 minuty.
  • Na koniec doda艂am m膮k臋 ziemniaczan膮 oraz sok z cytryny i ubija艂am jeszcze przez minut臋.
  • W艂o偶y艂am mieszank臋 na bezy do r臋kawa cukierniczego i wycisn臋艂am na papier do wcze艣niej narysowanych k贸艂ek na dno i po bokach, pozostawiaj膮c pusty 艣rodek.
  • Wstawi艂am bezy do piekarnika nagrzanego do聽180 stopni Celsjusza i od razu zmniejszy艂am temperatur臋 do 150 stopni Celsjusza.
  • Piek艂am je przez 90 minut.聽Pozostawi艂am w piekarniku do ca艂kowitego ostygni臋cia聽na ca艂膮 noc.

Krem:

  • Serek mascarpone ubija艂am z zimn膮 艣mietank膮 i cukrem pudrem do momentu zwi臋kszenia obj臋to艣ci.
  • Krem w艂o偶y艂am do r臋kawa cukierniczego i wycisn臋艂am do 艣rodka.
  • Na koniec udekorowa艂am owocami i posypa艂am cukrem pudrem.
  • Smacznego!

Warto艣ci od偶ywcze (na porcj臋)

Kalorie: 355.1kcalW臋glowodany: 42.3gBia艂ko: 6.3gT艂uszcze: 18.9gB艂onnik: 0.1g
Pr贸bowa艂e艣/a艣 ju偶?Oce艅 ten przepis!
close

Brak produkt贸w w koszyku.