10

Składniki

Beza:

Krem:

Mini beziki z kremem

Chrupiące bezy z dodatkiem pysznego kremu i świeżych owoców to gotowa receptura na genialny deser na każdą okazję 😍
Przygotowanie: 35 min.
Pieczenie: 1 godzina 35 min.
Czas całkowity: 2 godz. 10 min.
10

Składniki

Beza:

Krem:

Sposób przygotowania

Bezy:

  • Białka ubij na sztywną pianę.
  • Pod koniec ubijania stopniowo dodawaj cukier, cały czas ubijając do chwili, aż cukier się rozpuści.
  • Następnie dodaj łyżkę soku z cytryny i dokładnie wymieszaj.
  • Na koniec wsyp łyżkę mąki ziemniaczanej i dokładnie wymieszaj.
  • Piekarnik rozgrzej do temperatury 150 stopni Celsjusza z termoobiegiem.
  • Pianę przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj krążki na papierze do pieczenia.
  • Następnie wstaw do nagrzanego piekarnika na 5 minut.
  • Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 120 stopni Celsjusza i piecz jeszcze przez 90 minut.
  • Wyłącz piekarnik, otwórz drzwiczki piekarnika i pozostaw na kilka godzin do wysuszenia.
  • Ja piekę wieczorem i zostawiam na całą noc.

Krem:

  • W międzyczasie przygotuj krem.
  • Wszystkie składniki umieść w misie miksera.
  • Następnie zacznij ubijanie od wolniejszych obrotów.
  • Po czym zwiększ obroty i ubij.
  • Schłodzone bezy udekoruj kremem, owocami i świeżą miętą.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 277.4kcalWęglowodany: 24.9gBiałko: 4.3gTłuszcze: 18.5gBłonnik: 0.01g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.