Przepis od: @smaki_balbiny_
15

Składniki

Bezy:

Mini beziki z jeżynowym kremem

Kiedy zobaczyliśmy te pyszne beziki z genialnym kremem, od razu się w nich zakochaliśmy 😍 Z Wami będzie podobnie!
Przygotowanie: 45 min.
Pieczenie: 2 godz.
Czas całkowity: 2 godz. 45 min.
15

Składniki

Bezy:

Sposób przygotowania

  • Białka jaj ubijamy z cukrem.
  • Ubijamy bardzo, bardzo długo...aż cukier się praktycznie rozpuści.
  • Przekładamy na blaszkę do pieczenia, po czym suszymy. Czas pieczenia jest uzależniony od wielkości bez.
  • W moim przypadku suszyłam bezy najpierw w temperaturze 120 stopni Celsjusza ok. godzinę.
  • Następnie zmniejszyłam temperaturę do 100 stopni Celsjusza i suszyłam bezy przez kolejną godzinę.
  • W międzyczasie przygotowałam krem na bazie mascarpone, śmietanki i jeżyn.
  • Ale to było pyszne - lekko-kwaśny krem i słodka beza 🤍💜🤍💜

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 39.5kcalWęglowodany: 9.9gBiałko: 0.7g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.