Mini beziki z jeżynowym kremem
Kiedy zobaczyliśmy te pyszne beziki z genialnym kremem, od razu się w nich zakochaliśmy 😍 Z Wami będzie podobnie!
Sposób przygotowania
- Białka jaj ubijamy z cukrem.
- Ubijamy bardzo, bardzo długo...aż cukier się praktycznie rozpuści.
- Przekładamy na blaszkę do pieczenia, po czym suszymy. Czas pieczenia jest uzależniony od wielkości bez.
- W moim przypadku suszyłam bezy najpierw w temperaturze 120 stopni Celsjusza ok. godzinę.
- Następnie zmniejszyłam temperaturę do 100 stopni Celsjusza i suszyłam bezy przez kolejną godzinę.
- W międzyczasie przygotowałam krem na bazie mascarpone, śmietanki i jeżyn.
- Ale to było pyszne - lekko-kwaśny krem i słodka beza 🤍💜🤍💜
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 39.5kcalWęglowodany: 9.9gBiałko: 0.7g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!