Przepis od: @mama_neli_i_jasia
26

Składniki

Mini beziki w uroczym wydaniu

Sprawdzony przepis na mini beziki przyda się w każdym domu ❤️ I tak się składa, że mamy taką perełkę 😍
Przygotowanie: 20 minutes
Pieczenie:: 2 hours
Czas całkowity: 2 hours 20 minutes
26

Składniki

Sposób przygotowania

  • Białka ubijamy do momentu, aż powstanie sztywna piana.
  • Następnie dodajemy małymi partiami cukier puder, powoli ubijając.
  • Rozgrzewamy piekarnik do 100 stopni Celsjusza.
  • Powstałą mieszankę przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki.
  • Na blaszce wyłożonej papierem wyciskamy małe punkty o średnicy ok. 4-5 cm.
  • Pieczemy około 2 godzin w temperaturze 100 stopni Celsjusza. Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 2.7kcalWęglowodany: 7.8gBiałko: 0.5g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.