Składniki
- 130 g płynne białko jaj
- 200 g cukier puder
Mini beziki w uroczym wydaniu
Sprawdzony przepis na mini beziki przyda się w każdym domu ❤️ I tak się składa, że mamy taką perełkę 😍
Składniki
- 130 g płynne białko jaj
- 200 g cukier puder
Sposób przygotowania
- Białka ubijamy do momentu, aż powstanie sztywna piana.
- Następnie dodajemy małymi partiami cukier puder, powoli ubijając.
- Rozgrzewamy piekarnik do 100 stopni Celsjusza.
- Powstałą mieszankę przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki.
- Na blaszce wyłożonej papierem wyciskamy małe punkty o średnicy ok. 4-5 cm.
- Pieczemy około 2 godzin w temperaturze 100 stopni Celsjusza. Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 2.7kcalWęglowodany: 7.8gBiałko: 0.5g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!