Przepis od: @slodkoipysznie
25

Składniki

Mini beziki w kolorowym wydaniu

Chrupiące i kolorowe bezy w wydaniu mini to prawdziwe arcydzieło kulinarne ❤️ Takie pyszności znikają z talerzy w mgnieniu oka 🥰
Przygotowanie: 25 min.
Pieczenie: 3 godz.
Czas całkowity: 3 godz. 25 min.
25

Składniki

Sposób przygotowania

  • Białka przelewamy do szklanej miseczki, po czym dodajemy drobny cukier.
  • Miseczkę kładziemy na garnku z małą ilością wody i rozpuszczamy (na parze) całkowicie cały cukier (około 8 minut).
  • Cały czas mieszając, aby białka się nie ścięły.
  • Przelewamy do misy miksera i ubijamy na najwyższych obrotach około 10 minut.
  • Następnie dodajemy cukier puder i miksujemy jeszcze około 3-4 minuty.
  • Gotową bezę przekładamy do worków cukierniczych i wyciskamy beziki.
  • Można również dodać barwnik spożywczy i zrobić inne kolory.
  • Suszymy około 3 godziny w nagrzanym piekarniku do temperatury 80 stopni Celsjusza - wykorzystując program "góra-dół".
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 21.5kcalWęglowodany: 7.7gBiałko: 0.4g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.