Składniki
- 100 g płynne białko jaj
- 180 g cukier drobny
- 60 g cukier puder
Mini beziki w kolorowym wydaniu
Chrupiące i kolorowe bezy w wydaniu mini to prawdziwe arcydzieło kulinarne ❤️ Takie pyszności znikają z talerzy w mgnieniu oka 🥰
Składniki
- 100 g płynne białko jaj
- 180 g cukier drobny
- 60 g cukier puder
Sposób przygotowania
- Białka przelewamy do szklanej miseczki, po czym dodajemy drobny cukier.
- Miseczkę kładziemy na garnku z małą ilością wody i rozpuszczamy (na parze) całkowicie cały cukier (około 8 minut).
- Cały czas mieszając, aby białka się nie ścięły.
- Przelewamy do misy miksera i ubijamy na najwyższych obrotach około 10 minut.
- Następnie dodajemy cukier puder i miksujemy jeszcze około 3-4 minuty.
- Gotową bezę przekładamy do worków cukierniczych i wyciskamy beziki.
- Można również dodać barwnik spożywczy i zrobić inne kolory.
- Suszymy około 3 godziny w nagrzanym piekarniku do temperatury 80 stopni Celsjusza - wykorzystując program "góra-dół".
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 21.5kcalWęglowodany: 7.7gBiałko: 0.4g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!