Przepis od: @rutkowska_ann
10

Składniki

Mini Beziki

Słodkości w życiu nigdy za wiele, dlatego też przychodzimy z kolejnym ciekawym przepisem na mini beziki 😘😍🥰 Te małe piękności stworzyła niesamowita @rutkowska_ann ❤❤❤.
Przygotowanie: 20 min.
Gotowanie: 1 godzina 3 min.
10

Składniki

Sposób przygotowania

  • Czekoladę należy roztopić w kąpieli wodnej i zostawić do przestygnięcia
  • W tym czasie trzeba ubić na sztywno białka
  • Gdy tylko białka się ubiją, należy zacząć dodawać stopniowo po łyżce cukier, cały czas ubijając
  • Następnie dolać sok z cytryny oraz szczyptę soli
  • Na wierzch ubitej piany wylać roztopioną wcześniej czekoladę, jednak w żadnym wypadku nie mieszać
  • Teraz można już wykładać mini beziki łyżką na papier do pieczenia
  • Beziki należy piec przez 1,5 godziny w nagrzanym do 125 stopni Celsjusza piekarniku
  • Gotowe bezy można oprószyć gorzkim kakao
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 117.8kcalWęglowodany: 20.6gBiałko: 1.9gTłuszcze: 3.4gBłonnik: 0.8g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.