Składniki
- 120 g płynne białko jaj
- 1 szczypta sól
- 125 g cukier drobny
- 50 g masło
- 60 g mąka tortowa
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 250 g czekolada (u mnie mieszanka czekolady mlecznej, białej i gorzkiej)
Mini Babeczki Białkowe na Wielkanoc
Na wielkanocnym stole w tym roku mogą zagościć genialne mini babeczki białkowe 🐰🌿🐣. Te urocze piękności stworzyła mega utalentowana @maj.miko 😍😘🥰.
Składniki
- 120 g płynne białko jaj
- 1 szczypta sól
- 125 g cukier drobny
- 50 g masło
- 60 g mąka tortowa
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 250 g czekolada (u mnie mieszanka czekolady mlecznej, białej i gorzkiej)
Sposób przygotowania
- Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę
- Nie przerywając, dodać przestudzone masło i roztopioną w kąpieli czekoladę, a następnie suche składniki
- Wymieszać i wlać do posmarowanych masłem foremek
- Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza przez ok. 15-18 minut, aż babeczki wyrosną i zaczną pięknie pachnieć
- Smacznego!.
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 160.6kcalWęglowodany: 24.3gBiałko: 2.6gTłuszcze: 7.4gBłonnik: 1.3g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!